Foto van je hersenen

In een nepscanner kun je eerst oefenen hoe het voelt om in een soort tunnel te liggen. Ook krijg je via een koptelefoon de geluiden te horen die de MRI-scanner maakt.
In de echte MRI-scanner krijg je oordopjes in om je gehoor te beschermen. Wij zullen je vragen zo stil mogelijk te liggen terwijl de MRI-scanner afbeeldingen maakt van jouw hersenen. Je kunt met de onderzoeker praten door een microfoon. Bekijk hier hoe de MRI-scanner werkt.
 
Deelnemen Animatiefilmpjes

Intakegesprek

Zo verloopt het intakegesprek lees verder

Intakegesprek

De intake bestaat uit een gesprek op de Radboud Campus. Tijdens dit gesprek lichten wij het onderzoek graag toe en is er ruimte om vragen te stellen. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Bekijk hier het instructiefilmpje


Beweegmeter Zo meten we je beweeggedrag

In de week voorafgaand aan je bezoek aan de Radboud Campus draag je dag en nacht een beweegmeter.
De beweegmeter wordt gebruikt om je beweeggedrag in kaart te brengen. De mate van zitten en bewegen kan invloed hebben op de gezondheid van je hersenen. Bekijk hier hoe de beweegmeter werkt.


Slaapband

Zo werkt de slaapband lees verder

Slaapband

In de week voorafgaand aan je bezoek aan de Radboud Campus draag je elke nacht een slaapband. We meten hoe lang en hoe diep je slaapt, omdat dit invloed heeft op bijvoorbeeld ons afweersysteem, ons geheugen en onze gevoelens. Bekijk hier hoe de slaapband werkt.
 


App

Hoe werkt de app? lees verder

App

Via je smartphone krijg je een week lang, verspreid over de dag, tien keer een melding. Wanneer je de melding opent krijg je een vragenlijst waarvan het invullen gemiddeld 3 minuten duurt. Hierin staan vragen over wat je op dat moment aan het doen bent, hoe je je voelt en of je met andere mensen bent. Gevoelens hebben een grote invloed op ons gedrag en onze gezondheid. Om te bekijken hoe en welke gevoelens ons dagelijks leven beïnvloeden, onderzoeken we verschillende soorten gevoelens. 
Probeer dagelijks 7 van de 10 meldingen in te vullen. Je kunt de meldingen als irritant ervaren. In het filmpje zie je hoe het werkt.



Dag op het lab Hoe ziet de dag op het lab eruit?

Via dit filmpje kun je zien hoe een dag op het lab er ongeveer uit ziet.


Ontlasting

Zo vang je je ontlasting op

Speeksel

Hoe neem je speeksel af?

Urine

Zo vang je je urine op

Ochtend

Zo start de ochtend op de Radboud Campus lees verder

Ochtend

Tijdens jouw bezoek doen we een zeer uitgebreid onderzoek. Je komt nuchter op de campus (geen eten en drinken, met uitzondering van een glas water). We starten in de ochtend met het afnemen van bloed en het afknippen van een plukje van je haar. Daarna krijg je een ontbijt. Bekijk hier hoe de ochtend verloopt.


Vragenlijsten

Zo beantwoord je de vragen lees verder

Vragenlijsten

Voorafgaand aan jouw bezoek aan de Radboud Campus sturen wij je per e-mail een aantal digitale vragenlijsten toe. Je hebt één week de tijd om deze vragenlijsten in te vullen. De vragen gaan over de samenstelling van je huishouden, inkomen en leefstijl. Via één van de vragenlijsten willen we achterhalen wat de invloed van jouw eetpatroon is op de gezondheid van jouw brein.

Na jouw bezoek aan de Radboud Campus sturen wij je per e-mail een aantal digitale vragenlijsten toe. Je hebt twee weken de tijd om deze vragenlijsten in te vullen. Je krijgt vragen over je lichamelijke en geestelijke gezondheid, leefstijl en dagelijkse bezigheden. Ten slotte voer je op je computer of tablet een aantal taken uit. Dit mag thuis en op een zelf gekozen moment.

Bekijk hier het filmpje.


Computertaken

Zo maak je computertaken lees verder

Computertaken

Deze online taken onderzoeken de manier waarop jij keuzes maakt in verschillende situaties. In een rustige ruimte zit je aan een tafel met een computer. Je krijgt verschillende taken met instructies via de computer waarin je keuzes maakt met een toetsenbord.
Tijdens een van de computertaken krijg je een aantal keren een elektrische prikkel toegediend op je pols. De elektrische prikkels zijn erg kort, en worden door mensen die eerder aan dit soort onderzoek hebben meegedaan omschreven als vervelend, maar niet pijnlijk. In het filmje zie je hoe de taken werken.
 



Pijndrempels Zo meten we jouw pijndrempels

Met deze test meten we de reactie van de halsslagader op een pijnprikkel. Dit zegt iets over de halsslagader en die zorgt voor de belangrijkste toevoer van bloed naar de hersenen. Tijdens deze test houd je je hand in een bak met water van 1-4 °C. Voor en na de test nemen we speeksel af. Ook meten we hoe je pijn waarneemt.
Met deze test meten we de reactie van de halsslagader op een pijnprikkel. Dit zegt iets over de halsslagader en die zorgt voor de belangrijkste toevoer van bloed naar de hersenen.


Fietstest

Met de fietstest bepalen we de fitheid van deelnemers. Fitheid zegt wat over iemands gezondheid.

Foto van je hersenen

Hoe maken we een hersenfoto? lees verder

Gehoortest

Zo werkt de gehoortest