19 maart 2021

Anke, 31 jaar en moeder van de eenjarige Brett, heeft nu twee van de drie meetmomenten afgerond. Haar drijfveer om mee te doen aan de Healthy Brain Study is heel duidelijk: “Ik vind het een interessant thema en je kunt op deze manier ook iets doen voor de samenleving. Het voelt goed om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Maar je doet het ook voor jezelf. Je bent zelf die dertiger. Misschien komen er wel heel interessante dingen uit dit onderzoek, die ook voor jezelf relevant kunnen zijn. Het is eigenlijk een win-win situatie.” 


Interesse in de studie
Ze werd getipt door een collega. “Zij zag een bericht over de studie op LinkedIn en vond dit wel iets voor mij. Ik ben zelf namelijk geïnteresseerd in neuromarketing en de werking van het brein. Ik heb toen op de website gekeken en aangegeven dat ik graag mee wilde doen. Op dat moment was ik zwanger, dus duurde het een tijdje voordat ik ook daadwerkelijk mee kon doen.”

Anke werkt sinds kort als docent communicatie aan de HAN in Nijmegen. “Ik heb een carrièreswitch gemaakt. Dit is precies zo’n voorbeeld waarbij er onderzocht wordt wat de invloed van zo’n belangrijke levensgebeurtenis is op je brein en hoe je je voelt.”

Lees verder