30 juni 2021

In juli heeft deelnemer Roy zijn tweede meetmoment voor de Healthy Brain Study.  Roy is één van de 1000 dertigers uit Nijmegen en omgeving die een jaar lang worden gevolgd om meer inzicht te krijgen in het denken, voelen en gedrag van deze doelgroep. Zijn ervaringen deelt hij graag met je!


Roy werd op de studie geattendeerd door abriposters in de stad. Toen hij later de advertentie zag op Facebook, meldde hij zich aan. “Het is een heel interessant, maar ook heel leuk onderzoek! Ik zie regelmatig die professor Erik Scherder op tv en ik dacht nu kan ik echt meedoen aan een onderzoek in de praktijk”, aldus Roy. “Daarnaast geloof ik ook echt in het doel. Met elkaar een databron verzamelen waarmee verder onderzoek naar de hersenen kan worden gedaan.”

Thuismetingen
Voor ieder meetmoment worden verschillende bijdragen van de deelnemer verwacht: een week met metingen in het dagelijks leven, gevolgd door een volledige dag op het lab en het meetmoment wordt afgesloten met het beantwoorden van vragenlijsten. “Toen ik de doos met activiteitenmeters thuis ontving, was het wel overweldigend. Ik dacht ook even ‘waar ben ik aan begonnen?’, maar toen ik alles rustig doornam, was het weer helemaal duidelijk wat er van mij verwacht werd. Natuurlijk was alles mij ook goed uitgelegd tijdens het intakegesprek, maar ze dan daadwerkelijk gaan dragen is toch even spannend.” Naast het dragen van de activiteitenmeters vullen deelnemers ook dagelijks een korte vragenlijst in een app in. Daarnaast verzamelen ze ook urine en ontlasting. “Bij het invullen van de vragen op de app ga je echt goed nadenken over jezelf. Dat is leuk om te doen. Bij het verzamelen van urine en ontlasting moest ik wel een drempel over. De uitleg was van tevoren goed en je weet waarvoor je het doet!” 

Testdag
De testdag vond Roy het leukste onderdeel van het meetmoment. “De testdag was erg leuk om te doen. Een vriend van mij had op dezelfde dag een testdag. Dat is dan wel heel leuk om het tijdens de pauzes ervaringen te delen. Qua tijdsduur was het goed behapbaar. Je weet dat je er een hele dag bent, dus daar stel je je op in. Het was wel intensief, maar er waren voldoende pauzes en goede begeleiding.” De MRI-scan vond Roy het allerleukste. “Ik ben een geluksvogel dat ik zo’n unieke ervaring mag meemaken. Echt een cadeautje!”

Roy, 30 jaar, Financial controller/trainer, Nijmegen

Vragenlijsten achteraf
Na de testdag ontving Roy nog een mail met verschillende vragenlijsten. Hij had twee weken de tijd om ongeveer vier uur aan vragenlijsten in te vullen. “Het is dus wel handig om daarvoor tijd in je agenda te reserveren”, aldus Roy. 


Dertigers doe mee!
Roy roept andere dertigers zeker op om mee te doen. “Het is zo’n leuke ervaring voor jezelf. Het is zo anders dan wat je normaal in je dagelijks leven doet. En je doet er ook nog iets goeds mee voor anderen.”

Mee doen? Meld je aan!