10 februari 2021

In deze rubriek stellen we de leden van het projectteam aan je voor:

Maak kennis met.... Judith Mellendijk, onderzoeksmedewerker

Wat is je rol in het team?
Als onderzoeksmedewerker begeleid ik dertigers die zich op hebben gegeven voor de Healthy Brain Study Dit houdt in dat ik contact met de deelnemers heb tijdens het intakegesprek en tijdens de testdag deelnemers begeleid door testen uit te leggen en af te nemen.
 
Waarom zou je een deelnemer aanraden om mee te doen aan de studie? 
De Healthy Brain study is een studie waar veel verschillende informatie over dertigers verzameld wordt om zo meer inzicht te krijgen in hoe het brein werkt. Hierdoor draag je echt bij aan de wetenschap! En hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je daaraan meegeholpen hebt? Ook is dit een mooie kans om te zien hoe het er binnen de onderzoekswereld aan toe gaat. Zelf vind ik het extra interessant dat er ook naar de leefstijl van dertigers gekeken wordt, mede door mijn achtergrond in diƫtetiek.

Wat is je doel tijdens de studie?

Mijn doel is om de deelnemers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Voor een deelnemer is vaak vooral de eerste testdag best wel spannend heb ik gemerkt. Ik vind het dan fijn om te zien dat die spanning verdwijnt en de deelnemer aangeeft een fijne testdag gehad te hebben. Verder is het voor mij natuurlijk van belang dat de testen op een goede manier worden uitgevoerd voor de dataverzameling.