10 november 2022

Radboud Universiteit en Western University, Canada, werken al vele jaren samen. Om de ambities verder te stimuleren, zijn dit jaar voor de tweede keer onderzoeks- en onderwijssamenwerkingen ondersteund vanuit het Radboud-Western Collaboration Fund.

Het gaat om vijf projecten die door de stuurgroep, die bestaat uit drie leden van Radboud Universiteit en drie van Western University, positief zijn beoordeeld.

Een van deze projecten is een project van Dr. Bernd Figner & Dr. J. Bruce Morton. In dit samenwerkingsproject gebruiken ze een unieke en grote dataset van de Healthy Brain Study om de vraag te beantwoorden op welke manieren verschillen in vroege levensomstandigheden, zoals opgroeien in relatieve armoede of het ervaren van traumatische gebeurtenissen tijdens de kindertijd, zijn gerelateerd aan problematische besluiten op volwassen leeftijd. Het doel van dit onderzoek is om op langere termijn de basis te leggen voor interventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van de mens.

Dr Bernd Figner & Dr J. Bruce Morton - The Lasting Impact of Early-Life Experiences on Reward-Based Learning and Decision-Making