NieuwsbriefFebr22 Deelnemerpanel binnenkort van start

15 februari 2022

Wij vinden het belangrijk dat (oud)deelnemers inspraak hebben in het onderzoek en onze dienstverlening rondom het onderzoek. Door feedback van jullie kunnen we de kwaliteit verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld al met de vragenlijst die wordt gestuurd na het eerste meetmoment. Daarin staan vragen over bijvoorbeeld de thuismetingen, communicatie en catering.
We willen hier graag een verdieping op maken in de vorm van een deelnemerpanel (een klankbordgroep van 9 deelnemers). Dit panel denkt mee over de opzet/inhoud van deelnemerevents. Er worden vragen/stellingen in de vorm van een poll voorgelegd (maandelijks) en er vinden twee fysieke bijeenkomsten per jaar plaats met het panel waar we verdiepen op een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met een onderzoeker die graag wil weten wat er onder deelnemers leeft om tot concrete onderzoeksvragen te komen.

Concreet vragen wij aan een lid van het deelnemerpanel:

  • aanwezigheid bij twee fysieke focusbijeenkomsten per jaar (2 x 1 uur)
  • maandelijks online poll/vraagstuk. Twee weken de tijd om te reageren (1/2 tot 1 uur per maand)
  • input voor deelnemerevents
  • input voor nieuwsbrief/website/social mediakanalen
  • bijdrage leveren op burgerwetenschap platform Ikonderzoekmee
  • eventueel media optreden (dit is vrijblijvend!)

Wil jij meedenken met het deelnemerpanel? Laat het ons weten via info@dertigersbrein.nl ovv deelnemerpanel.

Eind maart organiseren we een 'aftrapbijeenkomst' (van 19.30-20.30). We geven dan onder andere een toelichting op het burgerwetenschap platform Ikonderzoekmee, we brainstormen over het deelnemerevent in het voorjaar van 2022 en we bespreken hoe vaak er contact nodig is met deelnemers om ze betrokken te houden bij het onderzoek.