Deze mail niet zichtbaar? Bekijk de webversie
   
Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 12- December 2021
De 1000e testdag is een feit!

In deze nieuwsbrief lees je meer over de 1000e testdag, het effect van stress op het brein, maar je leest ook wat je nou een piekeraar maakt. Ook zijn er vanaf nu extra resultaten zichtbaar in MijnDertigersbrein. Veel leesplezier!

1000e testdag!

Op 11 november jongstleden nam deelnemer Korrie deel aan de 1000e testdag van de Healthy Brain Study. Korrie mag met haar gezin naar Nemo Science Museum in Amsterdam! Inmiddels heeft zij ook het hele onderzoek afgerond.

Effect van stress te zien in het brein

Omroep Gelderland gaf aandacht aan onze 1000e testdag; "Je ziet de nasleep van stress in gebieden van het brein", legt onderzoeker Koen Haak uit. Ook de Nijmeegse Korrie (37) doet mee: "Ik stond er voor het onderzoek niet genoeg bij stil; het besef hoeveel invloed je brein heeft op alles."

lees meer

MijnDertigersbrein
Extra resultaten live!

7 december 2021

In de nieuwsbrief van september hebben we het al aangekondigd. De extra resultaten (aantal ingevulde vragenlijsten app, Hb gehalte en het aantal woorden onthouden) kun je nu zien in MijnDertigersbrein.

lees meer

Nee, app-contact is niet oppervlakkig

Gaat het ‘echte gesprek’ ten onder aan digitale oppervlakkigheid? Fleur Jongepier betwijfelt dat. Lees het in het artikel van Radboud Recharge.

lees meer

Namens het onderzoekersteam wensen we je hele fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Het effect van periodiek vasten op hersenen en cognitieve functies

Kan Periodiek Vasten of Intermittent Fasting nuttig zijn voor hersenen en cognitieve functies? De resultaten van onderzoek zijn soms wisselend, maar enkele voorzichtige conclusies zijn hieruit wel te trekken. Dat stellen onderzoekers van het Radboudumc in het vakblad Nutrients.

lees verder

Wat maakt een piekeraar?

De één ligt de halve nacht te malen, de ander schuift vervelende gedachten zó opzij. Wat een typische piekeraar nu anders doet dan een flierefluiter, onderzocht Gedragswetenschapper Nessa Ikani. Lees het artikel van Voxweb.

lees verder

Waarom heb je helemaal geen 8 uur slaap nodig?

Bekijk het in dit filmpje van Universiteit Nederland.

Bekijk het filmpje hier

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study

Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst! Is de Healthy Brain Study ook iets voor jouw collega's? Neem contact met ons op, zodat we samen met jouw werkgever kunnen kijken hoe we de studie binnen jouw organisatie kunnen promoten. Mail naar: janet.denhollander@radboudumc.nl.

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.