Nieuwsbriefmei23 Wandelen is gezond

12 mei 2023

Het is lente! Het zonnetje begint eindelijk wat vaker te schijnen dus we gaan vaker naar buiten. Maak jij ook vaker een wandelingetje? Als je nog een keer de thuismetingen week gaat doen, zal jouw beweegmeter het meten.

Je hoort vaak dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Dat lukt niet iedereen. Volgens de Hartstichting zijn 8.000 stappen per dag ook een goed doel om te halen.

Onze deelnemers hebben al meer dan 3.000 keer het gemiddelde aantal stappen gemeten met de beweegmeter. Van al deze metingen is 72% meer dan 8.000 stappen per dag (32% + 40 % zie grafiek hieronder). De Healthy Brain Study deelnemers lopen dus heel wat af.

Wil jij weten hoeveel stappen jij gemiddeld per dag hebt gezet in je thuismetingen week? Kijk dan op je persoonlijke pagina in MijnDertigersbrein.

Waarom zou je eigenlijk zoveel willen lopen op een dag? Onderzoekers hebben gezien dat bewegen zorgt dat je hersenen minder snel oud worden. Door veroudering neemt het volume van onze hersenen af, wat vooral ons geheugen en denkvermogen aantast. Maar je kunt deze veroudering mogelijk wat afremmen door gezond te leven. Onze Healthy Brain Study databank helpt straks om vragen over bewegen en hersenen te beantwoorden.

Komt de zon weer achter de wolken vandaan de komende week? Maak dan eens een ommetje. Met een app op je telefoon (of met een beweegmeter tijdens je thuismetingen week) kan je meteen meten dat je meer beweegt. Maar je hoeft het aantal stappen natuurlijk niet te tellen om te merken dat het fijn is om buiten te zijn en te bewegen.