NieuwsbriefMrt23 Kennismaken met...

6 maart 2023

Wat is je rol in het team?

Ik ben datamanager. Die functie is zo breed als de naam al aangeeft: ik verwerk de uitkomsten van testen en kijk of ze compleet zijn. Zo kunnen onderzoekers later makkelijk alle gegevens opvragen. Daarnaast ga ik ook zorgen dat deelnemers op Mijn Dertigersbrein nóg meer gegevens uit hun testen kunnen zien.

Waarom zou je een deelnemer aanraden mee te doen aan de studie?

Je leert iets over jezelf en je doet iets voor anderen. Ik heb ook aan gedragsonderzoeken meegedaan voor de lol. Ik leerde bijvoorbeeld dat ik fanatieker ben dan ik dacht: zelfs als een computerspelletje om centen gaat wil ik winnen. Mijn broers hebben meegedaan aan mijn afstudeeronderzoek met MRI. Ze hebben nu een foto van hun hersenen, dus ik kan niet meer zeggen dat ze leeghoofden zijn :) Als je spelletjes en testjes leuk vindt én onderzoekers wilt helpen: doe mee!

Wat is je reden om voor de HBS te willen werken?

Ik ben ooit Biomedische Wetenschappen gaan studeren om meer te weten over de hersenen. Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom denk ik wat ik denk? Bijvoorbeeld: waarom eet ik mee chocola als ik het druk heb? Deze studie gaat andere onderzoekers helpen om dit soort vragen te beantwoorden.

Wat is mijn doel tijdens de studie?

Ik wil zorgen dat we van iedere deelnemer zoveel mogelijk gegevens hebben. Die gegevens moeten ook kloppen. Dat is belangrijk voor het beantwoorden van onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld: een onderzoeker wil weten of je eerder kiest voor een beloning (chocola) als je gestrest bent. Daarvoor heeft hij van de drie testdagen een computertaak én een vragenlijst nodig. Het zou jammer zijn als deelnemer X die vragenlijst na dag 2 niet invult omdat hij gestrest is. De onderzoeker heeft dan geen complete dataset van deelnemer X en kan hem niet gebruiken voor zijn vraag. Een 100% complete en kloppende databank is een onbereikbaar doel, maar ik ga voor het hoogste mogelijke.