Deze mail niet zichtbaar? Bekijk de webversie
   
Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 18 - maart 2023

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de succesvolle avondshow met Victor Mids. We delen meerdere belangrijke momenten met je. Ook doen we een oproep om onze studie te delen met dertigers in jouw omgeving. Veel leesplezier!

Geslaagde avondshow met Victor Mids
Terugblik Neuromagic voor dertigers en co

6 februari 2023

Op donderdag 2 februari bracht arts, illusionist en MINDF*CKER Victor Mids een bezoek aan de Radboud Campus. Als bedankje voor de deelnemers van de Healthy Brain Study verzorgde hij een spectaculaire avondshow. Het was een geslaagde avond! 

lees meer

Best ingewikkeld: Hoe voer je een soepel gesprek onder het genot van een drankje?

Een kopje koffie drinken met een collega, een cocktail in een bar met vriend of vriendin… In het dagelijks leven zijn er veel momenten waarop je de twee handelingen van praten en drinken moet combineren, en dat terwijl je met een mond vol vloeistof helemaal niet kunt praten! 

Lees hier de blog van Donders Wonders

Het waarom van de robot taak

9 maart 2023

Een van de testen tijdens je testdag is de robot taak. Tijdens deze test onderzoeken we hoe goed je je eigen motorische/bewegingsvaardigheden kent. Hersenonderzoekers Pieter Medendorp en Luc Selen leggen je uit waarom we dit doen.

lees meer

Kennismaken met...
Marline van Hoek, datamanager

6 maart 2023

"Ik verwerk de uitkomsten van testen en kijk of ze compleet zijn. Zo kunnen onderzoekers later makkelijk alle gegevens opvragen." Maak kennis met Marline.

lees meer

Tell-a-friend: welke dertiger in jouw omgeving kan mee helpen het dertigersbrein te ontrafelen?
Laatste kans voor deelname!

Tot en met maart 2023 zoeken we nog nieuwe deelnemers. Uiteraard willen we de komende maand nog zoveel mogelijk deelnemers laten instromen dus hierbij vragen we om jouw hulp: ken je een dertiger in je omgeving die echt bij die laatste deelnemers moet horen en ook nog eens praktisch opgeleid is?

deel deze link

Kennismaken met... Odile Paul
"Als student-assistent zorg ik ervoor dat een testdag soepel verloopt."

6 maart 2023

"Ook zorg ik ervoor dat alle bloedbuizen gestickerd worden met een persoonlijke code, zodat de medewerkers van het ziekenhuis anoniem de data kunnen onderzoeken en dit weer naar ons terug kunnen koppelen." Benieuwd naar wat Odile nog meer allemaal doet?

lees meer

Wat voor soort stress-eter ben jij?

Ben jij het type dat geen hap door zijn keel krijgt in een drukke stressvolle week vol deadlines? Of sla je juist extra koekjes en chocola in om de deadline te halen? Het is opvallend dat er zo’n verschil is in hoe mensen reageren op stress. Wat voor stress-eter ben jij?

lees hier de blog van Donders Wonders

Gezocht: Enthousiaste kinderen die mee willen doen met Taalonderzoek!
Waarom leer je nieuwe talen makkelijker als je jonger bent?

2 januari 2023

Tijdens dit onderzoek leren kinderen spelenderwijs een nieuwe taal door in de MRI-scanner computerspelletjes te spelen. Denk je dat je zoon of dochter (vanaf 8 jaar) het leuk en interessant vindt om mee te doen aan dit onderzoek of wil je meer weten, neem een kijkje op de website!

lees meer

HBS in de media

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study
Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst!

Is de Healthy Brain Study ook iets voor jouw collega's? Neem contact met ons op, zodat we samen met jouw werkgever kunnen kijken hoe we de studie binnen jouw organisatie kunnen promoten. Mail naar: Paulien.vanMerrienboer@radboudumc.nl.

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.