6 maart 2023

Mijn naam is Odile en ik ben sinds januari 2021 werkzaam als student-assistent bij de Healthy Brain Study. Als student-assistent zorg ik ervoor dat een testdag soepel verloopt. Dit houdt onder andere in dat ik de testen tijdens de testdag voorbereid en verantwoordelijk ben voor het verzamelen en opslaan van de data. Daarnaast zorg ik dat alle materialen altijd op voorraad liggen zodat er tijdens de testdag niks ontbreekt. Op deze manier kunnen de onderzoeksmedewerker en deelnemer makkelijk een testdag doorlopen.  
 
Ook ben ik ook verantwoordelijk voor het voorbereiden van de materialen die nodig zijn voor de bloedafname. Aan het begin van elke testdag worden er een aantal buisjes met bloed afgenomen van iedere deelnemer. Deze worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd in het Radboudumc om bepaalde waardes te achterhalen. Aan het begin van een nieuwe week zorg ik ervoor dat alle bloedbuizen gestickerd zijn met een persoonlijke code, zodat de medewerkers van het ziekenhuis anoniem de data kunnen onderzoeken en dit weer naar ons terug kunnen koppelen.   

Als student-assistent vind ik het ontzettend tof dat mijn werkzaamheden erg verschillend zijn. Door de afwisselende taken in combinatie met het gezellige team, vliegt een werkdag zo voorbij! Ik vind het leuk om bij te dragen aan een groot onderzoek dat zich inzet om de relatie tussen leefstijl en brein verder te ontrafelen. Dit is dan ook vooral reden waarom ik graag deel wilde uitmaken van de Healthy Brain Study. Hopelijk heeft deze kleine introductie iets meer informatie gegeven over mijn werkzaamheden als assistent binnen de studie. Misschien tot snel op een volgende testdag!