Achtergrond van het onderzoek

We weten dat onze hersenen een grote rol spelen in het fit blijven. Maar hoe? lees meer

Achtergrond van het onderzoek

We willen allemaal zo lang mogelijk fit blijven. We weten dat goede voeding, voldoende beweging en ontspanning daarvoor belangrijk zijn. Ook weten we dat onze hersenen een grote rol spelen in het fit blijven. We weten alleen niet hoe dit allemaal met elkaar te maken heeft. Om dit te onderzoeken hebben we de gegevens van 1000 dertigers nodig. Waarom van dertigers? Bij dertigers zijn de hersenen volgroeid, maar nog niet verouderd. Bovendien maken dertigers veel levensgebeurtenissen mee die invloed hebben op hoe ze zich voelen. Denk aan het kopen van een huis, het krijgen van kinderen of het wisselen van werk.

Het waarom van de verschillende testen

Lees hier meer over de achtergrond en het waarom van de verschillende testen. lees meer

Vitaliteit medewerkers: Lager ziekteverzuim en hogere productiviteit.

Werkgevers willen niets liever dan vitale medewerkers. Bewustzijn over leefstijl helpt daarbij!

Lees verder

Vitaliteit medewerkers: Lager ziekteverzuim en hogere productiviteit.

‘Ziekteverzuim in 17 jaar niet zo hoog’, ‘COVID-19 verhoogt ziekteverzuim’, ‘Mkb'ers worstelen met hoger ziekteverzuim’. De headliners over ziekteverzuim vliegen ons om de oren. Volgens Oval, de brancheorganisatie voor arbodiensten, zorgden niet alleen corona gerelateerde klachten en quarantaine voor het ziekteverzuim, maar ook stress.

Healthy Brain Study
Werkgevers willen niets liever dan vitale medewerkers. Dit zorgt voor een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit. De Nijmeegse Healthy Brain Study op de Radboud campus wil leren hoe mensen gezond en gelukkig blijven. Wetenschappers onderzoeken bijvoorbeeld het effect van voeding en slaap op keuzes die mensen maken. En welke invloed heeft veel zitten en weinig slapen op de manier waarop je met stress omgaat? De Healthy Brain Study draagt zo bij aan het oplossen van maatschappelijke kwesties, zoals het verminderen van het aantal burn-outs onder dertigers.

1000 Dertigers
Voor deze grootschalige studie wordt gezocht naar 1000 dertigers, zowel mannen als vrouwen van verschillende opleidingsniveaus, woonachtig in Nijmegen en naaste omgeving. Of het nu om een medewerker in de zorg gaat of een vrachtwagenchauffeur, of een productiemedewerker of de bakker op de hoek. Iedereen kan meedoen, ook uw medewerkers!

Samenwerken
Al een aantal bedrijven uit de regio hebben hun medewerking verleent aan deze studie. Dat betekent dat zij de studie promoten onder hun medewerkers en de medewerkers de gelegenheid geven aan het onderzoek deel te nemen. Zo ook Afvalenergiecentrale ARN B.V.. Mayke Tielemans, HR adviseur bij ARN Afvalverwerking vindt de Healthy Brain Study een goed en waardevol initiatief. “Wij hechten veel belang aan gezonde medewerkers. Door mee te doen aan de studie krijgen onze medewerkers meer inzicht in hun gezondheid. We merken dat onze medewerkers positief zijn over hun deelname en hun bewustzijn over een gezonde leefstijl is zeker toegenomen!”

Inzicht in leefstijl
Alle deelnemers aan de Healthy Brain Study krijgen toegang tot de online omgeving MijnDertigersbrein waarmee zij een deel van hun resultaten kunnen inzien. Dit draagt bij aan het bewustzijn over hun leefstijl. Daarnaast ontvangen zij ook een financiële vergoeding van minimaal 500 euro, een foto van hun hersenen, een fitbit en drie leuke dagen op het lab!

Geïnteresseerd in samenwerking?
Geïnteresseerde werkgevers kunnen contact opnemen met Paulien van Merrienboer van de Healthy Brain Study. Mail naar: paulien.vanmerrienboer@radboudumc.nl.

Samen kunnen we leren hoe mensen gezonder en gelukkiger kunnen worden!

Projectteam