Nieuwsbriefmaart24 Healthy Brain Study terugblik

7 maart 2024

Het doel van de Healthy Brain Study is een databron te creƫren die rekening houdt met de complexiteit, individualiteit en dynamiek van het brein. Deze data is onmisbaar om een unieke sprong voorwaarts maken in het begrijpen van het menselijk brein en hoe het functioneert in het dagelijks leven.

Tussen 2019 en 2024 hebben we meer dan 900 personen in de dertig getest, die gezamenlijk meer dan 500.000 uur hebben besteed aan tests en taken. Op 30 december 2023 vond de laatste testdag plaats. Datacollectie in het Donders Instituut, thuis en online is zeer succesvol geweest. In totaal hebben we meer dan 2300 testdagen uitgevoerd en meer dan 700 volledige datasets verzameld. Daarnaast hebben ongeveer 300 deelnemers gedeeltelijke gegevens verzameld. Deze studie markeert de volgende stap in het begrijpen van de menselijke hersenen en hun dynamische en individuele werking binnen hun bio-sociale context. We zijn erg trots en dankbaar voor het onderzoeksteam en alle betrokkenen die dit samen allemaal mogelijk hebben gemaakt!

Na drie succesvolle 'preliminary data release rounds' over een subset van de HBS-cohort, hopen we dat de volledige HBS-dataset in 2024 beschikbaar zal worden gesteld. Momenteel verwerken we actief alle datasets. De datum van de volledige HBS-gegevensrelease zal op deze pagina worden aangekondigd.