Deze mail niet zichtbaar? Bekijk de webversie
   
Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 20 - september 2023

De zomer is weer voorbij, de drukte thuis en op het werk is weer begonnen. In deze nieuwsbrief nodigen we je, onder andere, graag uit voor ons deelnemer event, speciaal voor jou georganiseerd. Het kost je maar een uurtje en je kunt gratis ontsnappen aan de drukte. Meld je snel aan. Veel leesplezier!

Deelnemer event met Kim Lammers

22 augustus 2023

Op donderdag 28 september van 19:00 - 20:00 uur organiseren we een deelnemer event Kim Lammers. Het thema is 'het beste uit jezelf halen'. We hebben nog plekken vrij. Heb je je nog niet aangemeld maar wil je er graag bij zijn? Dit kan! 

lees meer

Meld je aan voor het deelnemer event via onderstaande knop

Een mooie mijlpaal: 550 deelnemers hebben de studie volledig afgerond!
De komende maanden zullen er veel volgen

Data uitgifte
van de eerste 300 complete datasets

21 september 2023

De eerste rondes voor de data uitgifte zijn geweest. Via een officiële procedure konden onderzoekers op de Radboud Campus een aanvraag indienen voor het opvragen van specifieke data van de eerste 300 complete datasets, verzameld tijdens de Healthy Brain Study. Benieuwd hoe dit werkt? 

lees meer

MijnDertigersbrein
Extra resultaten terugkoppelen

21 augustus 2023

Leuk nieuws! In de komende maanden gaan we extra resultaten toevoegen aan MijnDertigersbrein. We gaan je spiermassa, persoonlijkheidskenmerken, oogmeting, impulsiviteit, mindfullness en het aantal uren dat je het horloge hebt gedragen terugkoppelen. Dit doen we met terugwerkende kracht.

lees meer

2000e testdag

In juni hebben we een bijzondere mijlpaal bereikt: de 2000e testdag! Om dit te vieren hebben we deelnemer Iris een leuk cadeautje gegeven om haar brein nog wat extra te laten kraken. Inmiddels, 3 maanden later hebben we 2140 testdagen gehad. 

Brain basics: Beweging, evenwicht en coördinatie

Heb je ooit gemerkt dat je voet uit zichzelf beweegt om te voorkomen dat je valt? Of heb je misschien wel eens een duizelig gevoel gehad nadat je uit een draaimolen was gestapt? Dit artikel gaat over hoe dit gebeurt in de hersenen en ontrafelt een manier om duizeligheid te voorkomen.

Lees hier de blog van Donders Wonders

Hoe kinderen emotioneel kunnen groeien door een goed verhaal

Kinderen en jongeren zijn gek op verhalen, zoals die bijvoorbeeld worden verteld in films. Kunnen zulke verhalen ook van betekenis zijn voor hun ontwikkeling? Zeker wel, en zelfs op meerdere manieren, concluderen communicatiewetenschappers van de Radboud Universiteit.

Lees hier het artikel van Radboud Recharge

Bedankt!

Bedankt aan jullie allemaal. Jullie hebben allemaal een bijdrage geleverd aan bovenstaande mooie mijlpalen. Op naar nog meer mooie mijlpalen, want samen ontrafelen we het dertigersbrein! 

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study
Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.