Deze mail niet zichtbaar? Bekijk de webversie
   
Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 21 - oktober 2023

De bladeren vallen weer van de bomen en de wintertijd is ingegaan. De laatste maanden van 2023 en dus ook de Healthy Brain Study zijn aangebroken. Het laatste nieuws lees je in deze oktober editie.

Laatste tweede testdag

Vorige week hebben we voor de laatste keer een tweede testdag! Bedankt aan alle deelnemers die tot nu al enorm veel data hebben verzameld. Dankzij jullie zijn er al ruim 600 complete datasets waar de onderzoekers mee aan de slag kunnen. De komende maanden zijn er nog veel derde testdagen...

Data uitgifte ronde 3
van de eerste 500 complete datasets

De derde ronde voor de data uitgifte van de Healthy Brain Study data komt er aan. Via een officiële procedure kunnen onderzoekers op de Radboud Campus een aanvraag indienen voor het opvragen van specifieke data van de eerste 500 complete datasets, verzameld tijdens de Healthy Brain Study.

Publicatie Healthy Brain Study
Het eb en vloed van cognitieve vermoeidheid

30 oktober 2023

Als je je momenteel moe voelt, ben je niet de enige: gevoelens van vermoeidheid komen ongelooflijk vaak voor. In de eerste publicatie over de data van de Healthy Brain Study lees je meer.

lees meer

Hoe dopamine helpt om nieuwe talen te leren

We leven in een wereld die snel verandert en waarin we ons regelmatig moeten aanpassen, zoals bijvoorbeeld bij het leren van een nieuwe taal. Welke factoren dragen bij aan het leren en wat gebeurt er als we uitdagingen tegenkomen?

Lees hier het artikel van Radboud Recharge

Een nieuwe pijlpaal: Ruim 600 deelnemers hebben de studie volledig afgerond!
Het aantal blijft stijgen de komende maanden

Mental Precision Study
Onderzoek naar smartphonegebruik

24 oktober 2023

In dit onderzoek willen de onderzoekers beelden van de hersenen combineren met het gebruik van de smartphone in het dagelijks leven.

lees meer

Op de maat: bewegingstherapie op muziek biedt verlichting bij de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson komt steeds vaker voor, maar de huidige behandelingsmogelijkheden zijn nog steeds beperkt. Zou bewegingstherapie op muziek de symptomen van deze slopende ziekte kunnen verlichten?

Lees hier de blog van Donders Wonders

MijnDertigersbrein
Extra resultaten per 17 november zichtbaar

24 oktober 2023

In de vorige nieuwsbrief heb je al iets kunnen lezen over de extra resultaten die worden toegevoegd aan MijnDertigersbrein. We gaan je spiermassa, persoonlijkheidskenmerken, oogmeting, impulsiviteit, mindfullness en het aantal uren dat je het horloge hebt gedragen...

lees meer

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study
Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.