Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 13- Februari 2022

In deze nieuwsbrief lees je meer over ons deelnemerpanel, zijn we op zoek naar jouw onderzoeksvragen en delen we natuurlijk ook weer een mooie mijlpaal. In maart komen er extra resultaten online in MijnDertigersbrein. Benieuwd welke resultaten? Je leest het in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Deelnemerpanel binnenkort van start
Gezocht: deelnemers die mee willen denken!

15 februari 2022

Wij vinden het belangrijk dat (oud)deelnemers inspraak hebben in het onderzoek en onze dienstverlening rondom het onderzoek. Door jullie feedback kunnen we de kwaliteit verbeteren.

lees meer

Doe mee met Ik onderzoek mee!
Waarom kan iemand anders veel beter een nieuwe taal leren dan ik?

11 februari 2022

Tijdens je deelname aan het onderzoek krijg je wellicht ideeën die gebruikt kunnen worden als onderzoeksvragen. Deze ideeën kun je delen op ‘Ik onderzoek mee’. Deel je ideeën en wie weet zie jij jouw onderzoeksvraag terug als de onderzoekers met de data aan de slag gaan!

lees meer

Master the Mind podcast
Een podcastserie over de mysteries van het brein

Master the Mind is een podcast-serie van het Nederlands Herseninstituut over het brein. Host Robin Rotman praat maandelijks met toponderzoekers die zich bezighouden met de mysteries van de hersenen.

Luister hier

MijnDertigersbrein
Extra resultaten terugkoppelen

Leuk nieuws! In maart kun je extra resultaten zien in MijnDertigersbrein. We gaan de resultaten van de non-verbale intelligentietest, de spellingtest, auteurstest, cijferreeksen voorwaarts en achterwaarts, blokvolgorde bepalen voorwaarts en achterwaarts terugkoppelen.

Voor de drukke dertiger werd het tijdens corona nog lastiger om aan alle eisen te voldoen
Lees het artikel van NRC

15 februari 2022

Dertigers Huis, kind, carrière. In de al stormachtige levensfase van dertigers kwam tijdens corona de zorg over ouders erbij.

lees meer

Healthy Brain Study promotiefilmpje
Deel ons filmpje op je eigen social media kanalen en bereik samen met ons de 1000 deelnemers!

Deel hier

Dit kunnen wij leren van Afrikaans eten

Waarom internist Quirijn de Mast onderzoek deed in Afrika? Hij bestudeerde het effect van zowel plattelandsvoeding als stedelijk eten - dat lijkt op dat van ons - op darmen en afweersysteem van gezonde Tanzanianen. ‘Het plattelandseten helpt om welvaartsziekten te voorkomen.’

lees meer

Win 4 kaarten voor MuZieum
en doe mee aan Citylab: wetenschap voor iedereen

15 februari 2022

Waarom vergeet je soms iets? Hoe neem je een beslissing? En waarom zie je juist goed of niet goed? Kortom: hoe werken je hersenen nu precies? In het Citylab zoeken we het uit!

lees meer

Groeidiagrammen voor het brein geven inzicht in hersenziekten
Onderzoekers maken referentiemodel voor ontwikkeling menselijk brein

Onderzoekers van het Radboudumc hebben een set groeidiagrammen voor de hersenen ontwikkeld. Deze 'hersengrafieken' bieden referentiemodellen voor de ontwikkeling en veroudering van de hersenen gedurende het hele leven, op basis van een enorme dataset.

lees meer

Waarom krijg je soms kippenvel van muziek?

Je zet je favoriete nummer op en boem: er trekt een rilling door je lijf. Waarom kan muziek je soms zo raken? Zanger Typhoon en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder vertellen je meer!

Bekijk het college

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study

Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst! Is de Healthy Brain Study ook iets voor jouw collega's? Neem contact met ons op, zodat we samen met jouw werkgever kunnen kijken hoe we de studie binnen jouw organisatie kunnen promoten. Mail naar: janet.denhollander@radboudumc.nl.

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.