Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 10 - Juli 2021

In deze nieuwsbrief blikken we samen terug op ons tweede webinar van 1 juni jl. Ook geven we je een kijkje achter de schermen bij het projectteam en willen we graag je mening horen over MijnDertigersbrein. Daarnaast kun je het interview met enthousiaste deelnemer Roy lezen. Veel leesplezier!

Terugblik webinar - werken aan een supergeheugen

29 juni 2021

Op 1 juni jl. vond het tweede Healthy Brain Study webinar plaats. Naast de status van de studie, een kijkje achter de schermen bij het projectteam én deelnemer Anke aan het woord, stond dit keer het thema supergeheugen centraal. Niemand minder dan Dr. Boris Konrad ging in op geheugentechnieken.

lees meer

Covid-19 maatregelen
Aanpassing richtlijnen

30 juni 2021

Vanaf 26 juni jl. hanteren wij andere COVID-19 richtlijnen. Wij volgen de COVID-19 richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid-RIVM. Als je een bezoek aan ons brengt is het belangrijk dat je de richtlijnen van te voren goed leest.

lees meer

Deel jouw ervaringen met ons over MijnDertigersbrein

Wat zijn jouw ervaringen met het online dashboard MijnDertigersbrein? We horen jouw mening graag, zodat we waar mogelijk de online omgeving nog beter kunnen aansluiten op jouw wensen en ideeën.

klik hier om de enquête in te vullen

Deelnemer Roy:
“Ik ben een geluksvogel dat ik zo’n unieke ervaring mag meemaken!”

30 juni 2021

Roy roept andere dertigers zeker op om mee te doen. “Het is zo’n leuke ervaring voor jezelf. Het is zo anders dan wat je normaal in je dagelijks leven doet. En je doet er ook nog iets goeds mee voor anderen.”

lees meer

Kijkje achter de Schermen

Deelnemers zien veel van het onderzoek, maar wat doet het projectteam achter de schermen? In 7 minuten geven we je een tour achter de schermen.

bekijk het filmpje hier

Wandel kanker de wereld uit
Radboud Oncologiefonds

Op woensdag 30 juni jl. heeft een deel van het team gewandeld voor het Radboud Oncologie Fonds. Samen hebben wij € 1135,- opgehaald voor dit goede doel. Benieuwd naar het Radboud Oncologie Fonds? Neem een kijkje op hun website.

lees meer

Healthy Brain Study App
De ochtend meldingen met terugkoppeling van het aantal ingevulde vragenlijsten doet het weer.

30 juni 2021

Inmiddels is de app aangepast en werken de meldingen weer zoals gewenst. Als je mobiel automatisch apps bijwerkt, hoef je niets te doen. Maar doe je dit normaal gesproken handmatig, kijk dan even of je de laatste versie hebt. Voor zowel iOs als Android is het juiste versie nummer 2.8.

lees meer

Zomer
Wij onderzoeken door!

De zomer is begonnen. In de zomer gaan wij gewoon door met het onderzoeken van deelnemers. We kijken er naar uit om jullie allemaal te ontvangen in ons lab. We wensen jullie allen een prettige zomer toe!

Afname ontlasting - wat is het doel?
Ontlasting kan heel veel vertellen over je gezondheid.

In onze darmen en de rest van het spijsverteringskanaal komen vele bacteriën, virussen en schimmels voor, die kunnen helpen bij het verteren van ons voedsel. Ze maken allerlei chemische stoffen aan die ons lijf en misschien zelfs onze hersenen beïnvloeden.

bekijk het instructie filmpje hier

Hoe poep je brein beïnvloedt

Hersenwetenschapper Esther Aarts doet onderzoek naar poep. Ze verdiept zich in darmbacteriën die sporen achterlaten in onze hersenen. ‘En wij maar denken dat wijzelf de baas zijn van ons brein.’

lees het artikel hier

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study

Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst! Is de Healthy Brain Study ook iets voor jouw collega's? Neem contact met ons op, zodat we samen met jouw werkgever kunnen kijken hoe we de studie binnen jouw organisatie kunnen promoten. Mail naar: janet.denhollander@radboudumc.nl.

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.