Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 19 - mei 2023

In deze nieuwsbrief delen we een mooie mijlpaal met je, we delen leuke weetjes met je, zoals het gemiddeld aantal stappen per deelnemer. Ook vertellen we je meer over het Radboud gebaar en de campagne Voor het leven van morgen. Veel leesplezier!

Een mooie mijlpaal: 900 deelnemers geïncludeerd in de Healthy Brain Study!

Dataverzameling: de laatste maanden

12 april 2023

Vanaf 20 maart 2023 kun je je niet meer aanmelden voor de studie. We gaan door met het het testen van deelnemers tot en met eind 2023. Deelnemers worden 9 maanden tot een jaar lang op 3 momenten onderzocht. Daarom zijn in april de laatste nieuwe deelnemers gestart met hun eerste...

lees meer

Wandelen is gezond
wat is het gemiddeld aantal stappen van de deelnemers?

12 mei 2023

Het is lente! Het zonnetje begint eindelijk wat vaker te schijnen dus we gaan vaker naar buiten. Maak jij ook vaker een wandelingetje? Als je nog een keer de thuismetingen week gaat doen, zal jouw beweegmeter het meten. Wil je weten hoeveel stappen deelnemers gemiddeld lopen? Lees dan verder.

lees meer

100 Radboudgebaren
De maatschappij betrekken bij onderzoek

16 mei 2023

De maatschappij betrekken bij onderzoek is belangrijk. Maar wat als je onderzoek een beetje spannend vind? Wat verwachten ze van mij? Daarom kon je op 11 mei in het Winkelcentrum Dukenburg vrijblijvend een kijkje nemen in onze "keuken" door het doen van een paar leuke testjes.

lees meer

Voor het leven van morgen
Mega-onderzoek naar dertigersbrein in regio Arnhem-Nijmegen

28 maart 2023

De NFU heeft een nieuwe reeks in de publiekscampagne Voor het leven van morgen gepubliceerd. Het thema dat dit keer centraal staat: cohortstudies.
De Healthy Brain Study is een cohortstudie en heeft daarom een mooi plekje op deze pagina. Wij zetten ons elke dag in voor het leven van morgen!

lees meer

Leuk weetje
Gemiddelde bonus per testdag

Tijdens je testdag kun je door computertaken een extra bonus verdienen. In deze grafiek kun je de gemiddelde bonus per testdag zien van alle deelnemers tot nu toe. Wil je weten wat jij hebt verdiend? Neem eens een kijkje in je persoonlijke omgeving in MijnDertigersbrein.

Duidelijke informatie over medisch-wetenschappelijk onderzoek
Heb jij tips?

De CCMO ontwikkelt een nieuw model voor het Proefpersonen Informatie Formulier (PIF/deelnemerinformatie). Daarvoor is het belangrijk om input te krijgen van iedereen die werkt met de PIF of ervaring heeft met de PIF als proefpersoon. Denk mee: vul de vragenlijst voor 31 mei in!

Vul de vragenlijst in

Is friemelen, frunniken en frutselen goed voor je?
Mogelijk heeft friemelen voordelen voor je concentratie en voor op gewicht blijven.

Hoe friemelen en aandacht aan elkaar verbonden zijn, is nog helemaal niet zo duidelijk. Aan de ene kant is er bewijs dat friemelen gelinkt is aan het hebben van minder aandacht.

Lees hier de blog van Donders Wonders

Topdoks over je hersenen
Leuk om met kinderen te kijken

Dokter Elbert ontdekt hoe een 3D-bril chirurgen kan helpen bij ingewikkelde operaties. In de Topdoks Tijdmachine zie je hoe Louis Pasteur een vaccin ontwikkelt tegen hondsdolheid. Keano wordt geopereerd aan zijn schisis. En in het Topdoks Lab onderzoeken Rachel en Elbert hoe het komt dat je hersenen...

Bekijk de aflevering van Topdoks

Bereikbaarheid met Pinksteren

Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) zijn wij, net als in het weekend, per e-mail bereikbaar: info@dertigersbrein.nl
Op dinsdag 30 mei zijn wij weer gewoon telefonisch bereikbaar: 06 50 00 83 89. 

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study
Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst!

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

┬ę 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.