Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 14 - April 2022
300 deelnemers die de volledige studie hebben volbracht

In deze nieuwsbrief delen we meerdere mijlpalen en vertellen we je iets meer over het waarom van de vragenlijsten via de app. Daarnaast zoeken we lopers die meedoen aan de Vierdaagse. Kortom nieuwtjes die je niet wilt missen. We wensen je namens het hele onderzoeksteam veel leesplezier!

300e deelnemer die de volledige studie heeft volbracht

4 april 2022

Deelnemer Rembrand is de 300e deelnemer die de volledige studie heeft volbracht. Een mooie mijlpaal! Om dit te vieren hebben we Rembrand deze mooie bos bloemen cadeau gegeven.

lees meer

Het is officieel, de studie is verlengd!
en we zoeken nog dertigers

De Healthy Brain Study is verlengd tot en met 31-12-2023. Ken jij iemand die geschikt is/voldoet aan de criteria voor de studie? Laat ze weten dat zich nog steeds kunnen aanmelden. Stuur ze onderstaande link door en breng ze op de hoogte!

Deel deze link

Wat leren we van zoveel dagelijkse metingen?

19 april 2022

In de week voorafgaand aan iedere testdag vul jij vragenlijsten in via de app op je telefoon. Waarom doe je dit? Onderzoeker Maaike Verhagen legt het je uit!

lees meer

Feit of fabel?
Wil jij ook je kennis over de hersenen testen?

Doe de Brain Awareness hersenquiz van de Hersenstichting

Doe de hersenquiz!

MijnDertigersbrein
Terugkoppeling extra resultaten

5 april 2022

Vanaf nu kun je extra resultaten zien in MijnDertigersbrein. Het gaat om de resultaten van de online taaltaken: de non-verbale intelligentietest, spellingtest, auteurstest, cijferreeksen voorwaarts en achterwaarts, blokvolgorde bepalen voorwaarts en achterwaarts.

lees meer

Erno Hermans ontvangt NWO Vici-subsidie
en maakt gebruik van een dataset van de Healthy Brain Study

21 maart 2022

Op basis van de metingen in het lab en in de echte wereld wil Hermans een training ontwikkelen voor de verbetering van veerkracht. Hermans: ‘In de training leren we mensen hoe ze hun hersenen meer proactief of reactief in kunnen zetten'.

lees meer

Menstruatieklachten belemmeren dagelijks functioneren
Gynaecoloog Bertho Nieboer en collega’s van het Radboudumc vertellen er meer over.

Met de Healthy Brain Study willen we nog beter begrijpen hoe onze hersenen werken. Hoe wordt bijvoorbeeld ons brein beïnvloed door slapen, eten en de dingen die we dagelijks meemaken? Ook klachten die ons dagelijks leven beïnvloeden, zoals menstruatieklachten bij vrouwen onderzoeken we.

Lees meer

Donders Citylab gelanceerd in het muZIEUm in het centrum van Nijmegen
Meedoen met wetenschappelijk onderzoek tijdens een bezoek aan het museum

25 maart 2022

Bezoekers van het muZIEum kunnen ervaren hoe het is als je niets kunt zien in een speciale donkerbeleving. “Door de samenwerking met het Donders wordt nu een extra verdiepingsslag gemaakt”, zegt Heleen Vermeulen, directeur van het MuZIEum.

lees meer

Prijsuitreiking winactie kaarten MuZIEum

In de vorige nieuwsbrief kon je kans maken op kaartjes voor het MuZIEum en het Citylab. Deelnemer Carmen heeft de kaartjes gewonnen. Veel plezier ermee Carmen!

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study

Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst! Is de Healthy Brain Study ook iets voor jouw collega's? Neem contact met ons op, zodat we samen met jouw werkgever kunnen kijken hoe we de studie binnen jouw organisatie kunnen promoten. Mail naar: janet.denhollander@radboudumc.nl.

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.