Deze mail niet zichtbaar? Bekijk de webversie
   
Radboudumc
   

Nieuwsbrief Healthy Brain Study - nr 11- September 2021

De zomervakantie is weer voorbij, het normale ritme komt weer terug. We gaan weer richting een volgend seizoen. In deze nieuwsbrief lees je wat dit met je brein doet. Wat is de invloed van bewegen op je brein en waarom verzamelen we je ontlasting? Wij vertellen het je allemaal! Veel leesplezier!

Bewegen is goed voor je lijf
maar ook voor je brein!

7 september 2021

Onderzoek heeft aangetoond dat 4 maanden minder zitten en meer staan/lopen voor een toename van de hersendoorbloeding zorgt. Ook zien we een acuut effect van lang zitten op de hersendoorbloeding: deze daalt na 3 uur zitten.

lees meer

Deelnemer Marsha
'Je helpt zo samen de wetenschap verder en daar hebben we allemaal baat bij!'

8 september 2021

Marsha vindt dat iedere dertiger zou mee moeten doen aan dit onderzoek. "Als namelijk iedereen een keer meedoet aan een onderzoek, dan helpen we samen de wetenschap een stuk verder!”

lees meer

Het seizoensbrein

Steek je hand op als je je weleens sloom hebt gevoeld in de wintermaanden. Je bent beslist niet de enige die een winterdip heeft, en ook zeker niet de enige die geniet van de zomer. Bovendien lijken seizoensverschillen ook effect te hebben op onze algemene cognitie. Benieuwd hoe dit komt?

Lees verder (beste resultaat in Chrome)

Kennismaken met
Marike Hoegen, onderzoeksmedewerker

13 augustus 2021

"Mijn doel is om de testdagen zo leuk en soepel mogelijk te laten verlopen, en gelijktijdig ook goede data te verzamelen. Hopelijk tot snel tijdens een intakegesprek of testdag!"

lees meer

MijnDertigersbrein
Extra resultaten terugkoppelen

Leuk nieuws! Nog dit jaar kun je extra resultaten zien in MijnDertigersbrein. We gaan het aantal ingevulde vragenlijsten van de app en het Hb gehalte terugkoppelen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Waarom verzamelen we eigenlijk ontlasting?

7 september 2021

Ongeveer de helft van onze ontlasting bestaat uit bacteriën uit de darm. Door ontlasting te verzamelen, krijgen we een idee wie welke soort bacteriën met zich meedraagt. Dit verschilt namelijk enorm tussen twee mensen.

lees meer

Cursus Radboud Academy - Ons Kostbare Brein - start 9 november 2021
We verloten een inschrijving!

In deze cursus (5 colleges) maak je kennis met de werking van de hersenen. Er is een plek gereserveerd voor één deelnemer van de Healthy Brain Study. Meld je aan via een mail aan info@dertigersbrein.nl

Lees meer over de cursus!

Kennismaken met
Veerle Souverein, onderzoeksmedewerker

20 augustus 2021

"Mijn doel is om bij te dragen aan het verzamelen van zo compleet mogelijke data. Ook wil ik het contact met deelnemers zo soepel mogelijk laten verlopen, zodat zij zonder problemen en volledig geïnformeerd kunnen deelnemen aan het onderzoek."

lees meer

Social media

Je vindt de Healthy Brain Study ook op social media. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!

Partners van de Healthy Brain Study

Samen met al onze samenwerkingspartners werken wij aan de toekomst! Is de Healthy Brain Study ook iets voor jouw collega's? Neem contact met ons op, zodat we samen met jouw werkgever kunnen kijken hoe we de studie binnen jouw organisatie kunnen promoten. Mail naar: janet.denhollander@radboudumc.nl.

Contact

Heb je een vraag over deze nieuwsbrief of een vraag aan het onderzoeksteam? Stuur dan een e-mail naar info@dertigersbrein.nl

© 2024 Healthy Brain Study, Alle rechten voorbehouden.